Kindermoestuinen

school lessen
schoolles

Schooltuinen:

In maart 2023 starten we met kindermoestuin lessen! Samen met de basisschool in Stompwijk gaan we met groep 6 tuinieren. Wekelijks zullen ze  onder schooltijd in de schooltuintjes komen werken aan hun eigen tuintje. Ze zullen een heel seizoen tuinieren om zo alle processen mee te maken. 

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door subsidies van onder andere Fonds 1818. 

Naschoolse lessen:

In September 2022 zijn we samen met SenW (Sport en Welzijn Leidschendam) gestart met naschoolse moestuinlessen voor kinderen. In een reeks van 9 lessen komen verschillende activiteiten in en rond de moestuin aan bod. Het hele jaar door is er van alles te beleven in de tuin!
Vind jij het leuk om te ontdekken wat precies?
Wil je leren over de natuur, buiten zijn, met je handen bezig zijn en tuinieren:
Dan zit je bij deze lessen goed!

Daarnaast is er ruimte om te spelen, springen, een spelletje te doen of even bij onze dieren te kijken
Neem je tuinhandschoenen mee als je die hebt en ontdek met ons mee.

Aanmelden kan via deze site.

Wij zijn schooltuinfan! Samen met alle schooltuinfans, partners en oprichters van de Alliantie Schooltuinen zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat elk kind in het basisonderwijs toegang heeft tot gezonde voeding, natuureducatie en buitenonderwijs.

Dat doen wij door door van maart t/m oktober wekelijks met groep 6 van de Maerten van den Velde School uit Stompwijk te tuinieren en door regelmatig workshops aan te bieden met onderwerpen in en om de moestuin. 

Ook schooltuinfan worden? Kijk voor meer informatie op https://alliantieschooltuinen.nl/schooltuinfan/