Schooltuinen in Stompwijk feestelijk geopend

O.a te lezen in het krantje online en bij Midvliet

groepsfoto

De schooltuinen van de Maerten van den Velde school zijn op 7 maart feestelijk geopend door Wethouder Marcel Belt. Onder het mom van ‘Ieder kind een Schooltuin’, plantte de wethouder samen met de schoolkinderen de eerste bietjes en bloemkolen in de Makkelijke Moestuinbak. Deze bak is gesubsidieerd door Goed Bezig!, de projectnaam voor de JOGG-aanpak. 

“Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl”, aldus Miriam Blom, JOGG-regisseur.

Ook zijn deze ochtend officieel de ‘Moestuinbakken op hoogte’ geopend. Met deze bakken biedt de stichting mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten ook de mogelijkheid om mee te genieten van de activiteiten en te kunnen tuinieren. Deze moestuinbakken zijn mede mogelijk gemaakt door o.a. Fonds 1818.

Wethouder Belt gaf een mooie speech waarin hij deze initiatieven erg toejuicht en blij is om deze ontwikkeling te zien in de gemeente Leidschendam-Voorburg. “Het is mooi om te zien wat deze stichting doet. Het wordt steeds socialer, groener en we zijn met de natuur bezig. Het is ontzettend leuk dat wij vanuit de gemeente, JOGG en Sport en Welzijn hierbij betrokken zijn en dit samen kunnen maken. Wat mij betreft is dit alleen maar het begin om dat verder te bouwen”, aldus wethouder Belt.

De Maerten van den Velde school heeft een samenwerking met Stichting Groen en Geluk uit Stompwijk. De kinderen uit groep 6 gaan een tuinseizoen lang moestuinieren op de locatie van de stichting. Ze zullen in dit seizoen gaan leren om duurzaam groente, fruit en bloemen te telen onder leiding van hun schooljuf Connie Hilgersom, moestuinmeesters Geert Janson en Maarten van der Meer. De kinderen gaan hun eigen gewassen zaaien, oogsten en uiteraard eten. Ze leren wat er allemaal voor nodig is om deze duurzame gewassen te kweken en vooral hoe smaakvol het is om de eigen gekweekte groente en fruit te eten.

Stichting Groen en Geluk is jonge enthousiaste stichting die mens, dier en natuur met elkaar verbind. Dit doen ze door het realiseren van de moestuinen, het geven van natuureducatie, workshops en nu ook de schooltuinen met de Maerten van den Veldeschool. Zij hebben nog vele mooie ideeën op de plank liggen en de gemeente denkt graag met hen mee. Het afgelopen najaar zijn ze gestart met naschoolse moestuinlessen in samenwerking met Sport en Welzijn. Dit is erg goed bevallen en het project krijgt dit voorjaar een vervolg naast de schoollessen. Meer informatie is te vinden op de website www.stichtinggroenengeluk.nl.